De top 10 stedentrips
   U bevind zich hier: home > top 10 stedentrips
 

 
Top 10 vakantiebestemmingen  Top 10 stedentrips  Top 10 rondreizen  Top 10 huwelijksreizen  Top 10 jongerenreizen
Top 10 wintersportbestemmingen  Top 10 après-ski bars  Top 10 wintersport aanbiedingen  Top 10 wereldbestemmingen

 
       
   

De top 10
Stedentrips!

De beste stedentrips op een rijtje staan in de top 10 stedentrips! Een stedentrip is superleuk. Lekker ronddwalen en je mengen met de lokale bevolking in het ritme van de stad. Probeer bij elke stad minstens één dag met een gids op pad te gaan. Als je een goede gids hebt zal de stad welke je bezoekt niet alleen een grote stad zijn, maar zullen de verhalen van de gids je een heel ander beeld geven van de metropool en zal je nog meer genieten van de stedentrip. Erg leuk maar tegelijkertijd ook educatief. Alle steden in deze top 10 stedentrips zijn het waard om met een gids er op uit te gaan. Heb jij al deze steden al bezocht?

 
       
       
  De top 10 stedentrips - Parijs 1 Parijs

Parijs is de stad van de liefde, de stad van de gastronomie, de stad van de mode. Om Parijs samen te vatten schieten woorden tekort. Maar Parijs heeft nog veel meer te bieden dan alleen intieme pleintjes, smalle straatjes en schitterende parken. De cultuurliefhebber kan terecht in de ontelbare musea en wil je uitgebreid winkelen dan ben je tijdens een weekendje Parijs aan het juiste adres. De Eifeltoren, de Arc de Triomphe, de Notre Dame en natuurlijk het Louvre. En dan niet te vergeten de Sacré Coeur, Versailles en Disneyland. In Parijs ga je je niet vervelen. Al vanaf een paar tientjes zit je een paar dagen in deze prachtige stad!

Te boeken via: StipReizen, PeterLanghout, Effeweg, VakantieXperts, Vakantiediscounter
Handig: Reisgidsen van Parijs

 
       
  De top 10 stedentrips - Barcelona 2 Barcelona

Barcelona al jaren immens populair en dat is niet voor niets! Dwalend door het centrum van Barcelona ontdek je opeens een gevel die elke beschrijving tart: werk van architect Gaudi. Zijn onnavolgbare bouwwerken zoals de nog steeds onvoltooide Sagrada Familia en de talrijke historische monumenten die de stad rijk zijn, maken Barcelona tot het grootste openluchtmuseum aan de Middellandse Zee. De Ramblas mag je natuurlijk niet vergeten: Barcelona 's beroemdste boulevard vol met hotels, winkels, marktjes, terrassen en restaurants. Op je to-do lijstje staat ook het Olympisch Stadion, van de Olympische Spelen van 1992 en voor de voetbal liefhebbers 'Camp Nou', het stadion van FC Barcelona.

Te boeken via: Bebsy, Vakantie Experts, Vakantiediscounter
Handig: Reisgidsen van Barcelona

 
       
  De top 10 stedentrips - Rome 3 Rome

Er zijn maar weinig steden in de wereld, die zoveel stijlen cultuurperiodes vertegen-woordigen als Rome. In deze stad leven de eeuwen in harmonie naast elkaar voort. Maar voor velen spreekt de geschiedenis van het bijna 1000-jarige Romeinse Rijk wel het meest tot de verbeelding. Behalve de Romeinse tijd hebben ook de vroeg-christelijke periode, de middeleeuwen en de tijd van renaissance en barok een stempel op Rome gedrukt. En in onze moderne geschiedenis speelt Rome een hoofdrol in film, mode en industriële vormgeving. Het is altijd een cultuurstad geweest. Al deze glorieuze periodes uit de geschiedenis van Rome zijn aanwezig in monumentale gebouwen en in de kunstcollecties.

Te boeken via: Bebsy, Peter Langhout, Vakantie Experts, Vakantiediscounter
Handig:: Reisgidsen van Rome

 
       
  De top 10 stedentrips - Berlijn 4 Berlijn

Berlijn is geweldig. Deze stad heeft bizarre dingen meegemaakt. Da kogelgaten zitten nog in sommige muren in de Joodse wijk als herinnering aan de tweede wereldoorlog. Overal zie je namen op het trottoir gegraveerd in koperen klinkers, zodat niemand vergeet dat deze mensen zijn verdwenen gedurende de oorlog. En dan de restanten van de koude oorlog: De Muur. Een tweedeling van de stad om politieke redenen, waarbij de burgers de dupe zijn en worden neergeschoten als ze naar de andere kant vluchten. Maar nu is Berlijn hip en trendy en één van de meesr bezochte steden in Europa. Berlijn moet je in je leven een keer bezocht hebben en staat dan ook fier op nummer 4 in de top 10 stedentrips!

Te boeken via: StipReizen, Effeweg, Bebsy, ADE Duitsland, PeterLanghout, VakantieXperts
Handig: Reisgidsen van Berlijn

 
       
  De top 10 stedentrips - Londen 5 Londen

Londen: stad van hipheid en traditie.Dat geeft Londen haar unieke karakter. Begin een bezoek aan de Britse hoofdstad in ieder geval met een rondrit per open dubbeldekker met de Hop-on Hop-off-excursie. Dit geeft het broodnodige overzicht en wijst de weg naar de verschillende bezienswaardigheden. De Aflossing van de Wacht, om 11.30 uur bij Buckingham Palace, is één van die Britse rituelen die niet gemist mogen worden. Piccadilly Circus kan het volgende doel zijn. Of naar Covent Garden of de Tower Bridge. Londen is natuurlijk ook een super winkelstad! Londen staat voor velen dan ook synoniem voor shoppen. Heel veel shoppen.

Te boeken via: StipReizen, Bebsy, Effeweg, PeterLanghout, Vakantiediscounter
Handig: Reisgidsen van Londen

 
       
  De top 10 stedentrips - New York 6 New York

Het summum van een stedentrip is natuurlijk 'New York'. Nergens zijn er zo veel bekende en herkenbare bouwwerken te vinden als in deze Metropool. Denk aan het Vrijheidsbeeld, Time Square, Central park, de Empire State Building. Lange avenue's vol winkels (shop-till-you-drop) en krioelende mensen en taxi's. Op elke hoek een Starbucks. Wandelen over Broadway en Fifth Avenue. Te veel om op te noemen. Leuk voor mannen en leuk voor vrouwen. Een paar dagen New York heb je al vanaf zo'n 600 euro per persoon. Het is even sparen maar dan heb je wel dé ultieme citytrip gemaakt. Een ervaring om nooit meer te vergeten en een must voor iedereen. New York hoort echt in de top 10 stedentrips.

Te boeken via: Vakantie Experts, Beleefamerika, Vakantiediscounter
Handig: Reisgidsen van New York

 
       
  De top 10 stedentrips - Istanbul 7 Istanbul

Deze levendige stad aan de Bosporus heeft vele moskeeën en andere islamitische heiligdommen, terwijl de jongere generatie Westers gekleed over straat gaat. Met een rijke geschiedenis en prachtige bouwwerken is het en genot om in deze stad rond te slenteren. Het Topkapi Paleis, de Hagia Sofia, de Blauwe Moskee. En uiteraard breng je een bezoek aan de Grote Bazaar: Een wirwar van overdekte straatjes, duizenden winkeltjes en heel veel mensen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er te koop. Het is de oosterse cultuur met een westerse knipoog. Istanbul mag zeker niet ontbreken in het rijtje steden waar jij hebt rondgezworven.

Te boeken via: Stip Reizen, Vakantie Experts, Corendon, Vakantiediscounter
Handig: Reisgidsen van Istanbul

 
       
  De top 10 stedentrips - Marrakech 8 Marrakech

Marrakech in Marokko is een wereldstad op slechts 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Zo dichtbij en toch zo'n andere wereld. Er zijn prachtige gebouwen te zien zoals het El Badi-paleis en de Koutoubia-moskee. Een bezoek aan de botanische tuin 'Jardin Majorelle' waar cobalt-blauw een hoofdrol speelt, is een lust voor het oog. Of lekker slenteren tussen de soeks van de medina. Het aller-leukste in Marrakech is het Jemaa el Fna plein waar overdag een markt is met kraampjes en her en der een slangenbezweerder. Tegen de avond wordt het drukker en komen de verhalenvertellers, magiërs en dansers waarbij tegen de nacht het één groot festijn wordt van eten en drinken en gezellige drukte. 

Te boeken via: Vakantie Experts, Suntip, Corendon, Vakantiediscounter
Handig: Reisgidsen van Marrakech

 
       
  De top 10 stedentrips - Moskou 9 Moskou

Moskou, de stad van Stalin, kent veel bezienswaardigheden: het Rode Plein, de suikertaartgebouwen zoals het Kremlin en de Basiliuskathedraal. Om Moskou te ontdekken zult u soms redelijke afstanden moeten afleggen, maar dat is geen straf: de metro-stations zijn prachtig en lijken net paleizen. Het is een stad van scherpe tegenstellingen, met een geschiedenis van roem en tegenslag. Moskou verandert elke dag, niets is meer zoals het vroeger was. Gebouwen uit verschillende periodes staan vaak chaotisch naast elkaar. Vaak gezien op televisie en nog nooit geweest? Deze beroemde stad moet once-in-a-lifetime bezocht worden.

Te boeken via: Vakantiediscounter
Handig: Reisgidsen van Moskou

 
       
  De top 10 stedentrips - Athene 10 Athene

Athene is met 3 miljoen inwoners een echte metropool. Er zijn veel bezienswaardigheden die je niet mag missen, maar je kunt in Athene ook prima shoppen en uitgaan, het is een stad die 24 uur per dag leeft! De Akropolis moet je echt gezien hebben tijdens een bezoek aan Athene. Vanaf dit punt heeft men een prachtig uitzicht over de stad. In het Archeologisch Museum worden eeuwenoude vondsten tentoongesteld. Ook de prachtige kathedraal, de Metropolis, is een bezoek meer dan waard. En het oude Olympisch stadion, waar in het oude Griekenland al atletiek wedstrijden werden gehouden. Die kan je dan direct vergelijken met het nieuwe Olympisch stadion, uit het moderne Griekenland.

Te boeken via: Vakantie Experts, Vakantiediscounter
Handig: Reisgidsen van Athene

 
       
 

  Ga je veel op reis?
Neem een doorlopende reisverzekering!

Als reisliefhebber is het handig als je een doorlopende reisverzekering hebt. Op elke trip, vakantie en reis ben je dan automatisch verzekerd! Je kan zelf samenstellen wat je wilt verzekeren en daarmee kan je al voor 1,75 euro per maand klaar zijn! Bij een vervelende situatie tijdens jouw vakantie (diefstal, ongeval, etc) kan je dan in ieder geval zeggen: "Gelukkig ben ik wel verzekerd..".
Een doorlopende annuleringsverzekering als aanvulling op je reisverzekering is aan te raden!

Sluit direct een doorlopende reisverzekering af (vanaf 1,75 euro per maand)
 

 
       
   2014 © Creatief Internet                                                     tips/suggesties? mail de webmaster!                                Deze website is een initiatief van creatief internet