De top 10 wereldbestemmingen
   U bevind zich hier: home > top 10 wereldbestemmingen
 

 
Top 10 vakantiebestemmingen  Top 10 stedentrips  Top 10 rondreizen  Top 10 huwelijksreizen  Top 10 jongerenreizen
Top 10 wintersportbestemmingen  Top 10 après-ski bars  Top 10 wintersport aanbiedingen  Top 10 wereldbestemmingen

 
       
   

De top 10
Wereldbestemmingen!

Volgens de "Travellers’ Choice Destination Awards" is dit de nieuwe top 10 wereldbestemmingen. Dit zijn de populairste vakantiebestemmingen volgens miljoenen stemmen van vakantiegangers wereldwijd. Opvallend is dat New York, die vorig jaar nog op de tweede plaats stond, nu geheel uit de top 10 verdwenen is en dat Istanbul vanuit het niets nu op de eerste plaats staat in de top 10 wereldbestemmingen!

 
       
       
  De top 10 wereldbestemmingen Istanbul 1 Istanbul

Deze levendige stad aan de Bosporus heeft vele moskeeën en andere islamitische heiligdommen, terwijl de jongere generatie Westers gekleed over straat gaat. Met een rijke geschiedenis en prachtige bouwwerken is het en genot om in deze stad rond te slenteren. Het Topkapi Paleis, de Hagia Sofia, de Blauwe Moskee. En uiteraard breng je een bezoek aan de Grote Bazaar: Een wirwar van overdekte straatjes, duizenden winkeltjes en heel veel mensen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er te koop. Het is de oosterse cultuur met een westerse knipoog. Istanbul mag zeker niet ontbreken in het rijtje steden waar jij hebt rondgezworven.

Te boeken via: Stip Reizen, Vakantie Experts, Suntip, Corendon, Vakantiediscounter
Handig: Reisgidsen van Istanbul

 
       
  De top 10 wereldbestemmingen Rome 2 Rome

Er zijn maar weinig steden in de wereld, die zoveel stijlen cultuurperiodes vertegen-woordigen als Rome. In deze stad leven de eeuwen in harmonie naast elkaar voort. Maar voor velen spreekt de geschiedenis van het bijna 1000-jarige Romeinse Rijk wel het meest tot de verbeelding. Behalve de Romeinse tijd hebben ook de vroeg-christelijke periode, de middeleeuwen en de tijd van renaissance en barok een stempel op Rome gedrukt. En in onze moderne geschiedenis speelt Rome een hoofdrol in film, mode en industriële vormgeving. Het is altijd een cultuurstad geweest. Al deze glorieuze periodes uit de geschiedenis van Rome zijn aanwezig in monumentale gebouwen en in de kunstcollecties.

Te boeken via: Bebsy, Peter Langhout, Vakantie Experts, Suntip, Vakantiediscounter
Handig: Reisgidsen van Rome

 
       
  De top 10 wereldbestemmingen Londen 3 Londen

Londen: stad van hipheid en traditie.Dat geeft Londen haar unieke karakter. Begin een bezoek aan de Britse hoofdstad in ieder geval met een rondrit per open dubbeldekker met de Hop-on Hop-off-excursie. Dit geeft het broodnodige overzicht en wijst de weg naar de verschillende bezienswaardigheden. De Aflossing van de Wacht, om 11.30 uur bij Buckingham Palace, is één van die Britse rituelen die niet gemist mogen worden. Piccadilly Circus kan het volgende doel zijn. Of naar Covent Garden of de Tower Bridge. Londen is natuurlijk ook een super winkelstad! Londen staat voor velen dan ook synoniem voor shoppen. Heel veel shoppen.

Te boeken via: StipReizen, Bebsy, PeterLanghout, VakantieXperts, Vakantiediscounter, Effeweg
Handig: Reisgidsen van Londen

 
       
  De top 10 wereldbestemmingen Beijing 4 Beijing

Beijing is heeft alles wat maar kenmerkend is voor China. In de Chinese hoofdstad vind staan eeuwenoude tempels en futuristische wolkenkrabbers naast elkaar en kun je urenlang dwalen door oude volksbuurten. Uiteraard moet je natuurlijk ook een bezoek brengen aan de Verboden Stad, het grootste paleis ter wereld. Ook ligt de Chinese Muur net buiten de stad en is dus makkelijk te bezichtigen. De populairste bezienswaardigheden van Beijing zijn de Verboden Stad, de Chinese muur en de Tempel van de Hemel. Een reis naar Beijing, of ook wel Peking, moet iedereen in zijn leven een keer gemaakt hebben. Beijing staat op nummer 4 in de top 10 wereldbestemmingen.

Te boeken via:  Vakantiediscounter, Cheaptickets
Handig: Reisgidsen van Beijing

 
       
  De top 10 wereldbestemmingen Praag 5 Praag

Praag is een geweldig mooie stad met vol met prachtige architectuur waar je de geschiedenis van Europa in kunt terugvinden. De historische Oude Stad heet Staré Mesto en vormt het centrum van Praag met de Joodse wijk. Aan de andere kant van de Moldau ligt Mála Strana met smalle, kronkelige straatjes aan de voet van het indrukwekkende burcht- en kathedraalcomplex Hradcany. Maar ook op het gebied van muziek, theater en musea heeft de stad veel te bieden. Kortom.... deze stad hoort echt in de top 10 wereldbestemmingen en staat dan ook op de 5e plaats.

Te boeken via:  Vakantiediscounter, Cheaptickets
Handig: Reisgidsen van Praag

 
       
  De top 10 wereldbestemmingen Marrakech 6 Marrakech

Marrakech in Marokko is een wereldstad op slechts 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. Zo dichtbij en toch zo'n andere wereld. Er zijn prachtige gebouwen te zien zoals het El Badi-paleis en de Koutoubia-moskee. Een bezoek aan de botanische tuin 'Jardin Majorelle' waar cobalt-blauw een hoofdrol speelt, is een lust voor het oog. Of lekker slenteren tussen de soeks van de medina. Het aller-leukste in Marrakech is het Jemaa el Fna plein waar overdag een markt is met kraampjes en her en der een slangenbezweerder. Tegen de avond wordt het drukker en komen de verhalenvertellers, magiërs en dansers waarbij tegen de nacht het één groot festijn wordt van eten en drinken en gezellige drukte. 

Te boeken via: Bebsy, Vakantie Experts, Suntip, Corendon, Vakantiediscounter
Handig: Reisgidsen van Marrakech

 
       
  De top 10 wereldbestemmingen Parijs 7 Parijs

Parijs is de stad van de liefde, de stad van de gastronomie, de stad van de mode. Om Parijs samen te vatten schieten woorden tekort. Maar Parijs heeft nog veel meer te bieden dan alleen intieme pleintjes, smalle straatjes en schitterende parken. De cultuurliefhebber kan terecht in de ontelbare musea en wil je uitgebreid winkelen dan ben je tijdens een weekendje Parijs aan het juiste adres. De Eifeltoren, de Arc de Triomphe, de Notre Dame en natuurlijk het Louvre. En dan niet te vergeten de Sacré Coeur, Versailles en Disneyland. In Parijs ga je je niet vervelen. Al vanaf een paar tientjes zit je een paar dagen in deze prachtige stad, de nummer 7 van de top 10 wereldbestemmingen!

Te boeken via: StipReizen, PeterLanghout, Effeweg, VakantieXperts, Vakantiediscounter
Handig: Reisgidsen van Parijs

 
       
  De top 10 wereldbestemmingen Hanoi 8 Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Het Franse verleden is nog goed te zien in de stad. In de brede boulevards en oude villa’s zijn deze invloeden het meest aanwezig. Naast de heerlijke Vietnamese keuken vind je hierdoor ook een aantal typisch Franse producten zoals stokbroden. De beste musea in Vietnam zijn onder meer het Revolutie museum, het nationaal Historisch museum en het Ho Chi Minh museum. Ho Chi Minh was de leider van de onafhankelijkheidsbeweging die ervoor gezorgd heeft dat Vietnam in 1954 onafhankelijk werd. Naast dit museum vind je het mausoleum van Ho Chi Minh. Hier kan je het opgebaarde lichaam van de belangrijkste man uit de geschiedenis van Vietnam bekijken.

Te boeken via:  Cheaptickets
Handig: Reisgidsen van Hanoi

 
       
  De top 10 wereldbestemmingen Siem Reap 9 Siem Reap

Hoewel Siem Reap een grote stad is in Cambodja doet het toch kleinschalig aan. Het is er lekker Aziatisch rommelig; honderden brommertjes, fietsen, voetgangers, tuktuks, auto's, taxi's en bussen rijden allemaal langs elkaar op de brede wegen van deze stad. Vroeger was Siem Reap een klein dorp dat langszaam uitgroeide tot één van de toeristische trekpleisters van het land. je kan onder andere een bezoek brengen aan Phnom Penh voor de recente (gruwelijke) geschiedenis. Maar toeristen bezoeken Siem Reap, de nummer 9 in de top 10 wereldbestemmingen, vooral voor het enorm oude en grote tempelcomplex Angkor. Siem Reap betekent overigens 'Siam verslagen' dat duidt op de gewonnen veldslag in vroegere tijden.

Te boeken via:  Cheaptickets
Handig: Reisgidsen van Cambodja

 
       
  De top 10 wereldbestemmingen Shanghai 10 Shanghai

Shanghai is één van de grootste en meest ontwikkelde steden van China en staat als laatste in de top 10 wereldbestemmingen. De stad wordt gekenmerkt door westerse invloeden en bestaat grofweg uit twee delen, het oude deel Puxi en het moderne deel Pudong. Shanghai is een leuke stad om voor een paar dagen te bezoeken. Wil je het authentieke China meemaken, dan kun je beter het binnenland bezoeken. In Shanghai, met zijn prachtige skyline, kan je geweldig shoppen en lekker eten (zowel lokaal als westers). En een bezoek aan een van de prachtige tempels mag niet ontbreken! Het centrum van de stad is prima te voet te verkennen; een mooie manier om de lokale bevolking mee te maken.

Te boeken via:  Cheaptickets
Handig: Reisgidsen van Shanghai

 
       
 

  Ga je veel op reis?
Neem een doorlopende reisverzekering!

Als reisliefhebber is het handig als je een doorlopende reisverzekering hebt. Op elke trip, vakantie en reis ben je dan automatisch verzekerd! Je kan zelf samenstellen wat je wilt verzekeren en daarmee kan je al voor 1,75 euro per maand klaar zijn! Bij een vervelende situatie tijdens jouw vakantie (diefstal, ongeval, etc) kan je dan in ieder geval zeggen: "Gelukkig ben ik wel verzekerd..".
Een doorlopende annuleringsverzekering als aanvulling op je reisverzekering is aan te raden!

Sluit direct een doorlopende reisverzekering af (vanaf 1,75 euro per maand)
 

 
       
       
   2014 © Creatief Internet                                                     tips/suggesties? mail de webmaster!                                Deze website is een initiatief van creatief internet